Keywords: civil liberties, privacy, data protection, freedom of information, human rights

Cameratoezicht in Gouda: Gouda Noord

Verschillende locaties in het noorden van Gouda kennen cameratoezicht. Het Groene Hart Ziekenhuis is omgeven door minstens 40 camera's, van Bleulandweg tot Büchnerweg. Maar ook GGZ Midden-Holland aan de Jac. P. Tijsselaan heeft cameratoezicht. En het MBO Rijnland (meer dan 10). En de Kinderboerderij.

De lokatie van de camera wordt zichtbaar als de computermuis (of bij mobiele telefoons de vinger) op de afbeelding wordt geplaatst.

GGZ MIDDEN-HOLLAND

Lokatie: Jac. P. Tijsselaan

GROENE HART ZIEKENHUIS

In november 2019 zijn de automaten bij de auto-uitgangen van het Groene Hart Ziekenhuis voorzien van camera's die het beeld van de bestuurder ook weergeven bij het uitrijden. Met de aldaar al aan masten bevestigde camera's kunnen de kentekens van de auto's dus gekoppeld worden aan het gezicht van de bestuurder.

MBO RIJNLAND

Lokatie: Tussen Groen van Prinsterersingel, Burgemeester van Reenensingel en Omlooppad.

KINDERBOERDERIJ

Lokatie: Bloemendaalseweg

GOUDSE SCHOLENGEMEENSCHAP LEO VROMAN

Lokatie: Willem de Zwijgersingel.

MOBIEL CAMERATOEZICHT PLASWIJCK

Vanaf 3 mei 2019 is er in Gouda een reeks autobranden geweest, verpreid over verschillende buitenwijken. Politieke partijen roepen om het hardst om meer cameratoezicht en zelfs om drones. CDA: "Alle registers moeten open, we moeten niet blijven hangen in een discussie over privacy", VVD: "geen middel te groot".
Op 6 juni 2019 heeft de Gemeente Gouda op verzoek van de politie mobiel cameratoezicht ingesteld in Plaswijck. Het zou om 4 zogenaamde "strategische plekken" gaan. Op 6 juli waren de camera's weer verwijderd.

Laatst gewijzigd 16 februari 2020